Zaterdag 28 januari 2017

Vanaf vandaag is de druk van de ketel en begint het toeristische gedeelte van onze Cuba reis.Daarom starten we de dag met een paar uurtjes verkennen van het oude gedeelte van Havana onder begeleiding van onze gids. We zien vervallen en prachtige gebouwen, horen overal live muziek, zien oude auto’s uit de jaren 50 in vele kleuren en veel toeristen.Je moet erg uitkijken waar je loopt want voor je het weet ga je met een gipsbeen naar huis. Het lijkt wel een traditie hier in Cuba, we leggen iets aan bv. een straat en daarna doen we er niets meer aan. We springen over de gaten en scheuren in het trottoir!

Na de lunch zijn we vrij om te doen wat we zelf willen. Met onze groepje van 6 Nederlanders gaan we op souvenir- jacht.Na de aanschaf van een geweldig schilderij van 150 bij 90 centimeter en wat leuke spulletjes voor onze dochters gaan we in stijl terug. Met een oude cabrio taxi en een muzikale taxichauffeur.Wat een land is dit!

In de avond na het diner vertrekken we naar de Zuid-Amerikaanse versie van de Moulin Rouge show genaamd Tropicana. In een soort kuil omringd door enorme bomen en een over the top show decor worden we naar onze tafels gebracht. Voor de show start wordt de tafel vol drank gezet en worden we getrakteerd op een heerlijke Ramon Allones Gigantes, dat belooft een leuke avond te worden! De show kan beginnen. En wat voor show! Onder begeleiding van een live orkest en zangers, dansen de dames en heren, in over the top glitter en glamour kostuumpjes, de sterren van de hemel.

Na 2 1/2 uur vertrekken we met piepende oren en rode wangen naar ons hotel. Daar blijven nog tot een uurtje of 3 buiten hangen onder de prachtige zuilengalerij met natuurlijk:een cocktail!. Het is hard werken hier in Cuba!

 

 

Menu